Aardappelen - Ons aanbod

De aardappel... verrassend, veelzijdig en snel klaar !

 

Aardappelen zijn niet alleen voedzaam en lekker, maar maken tevens een groot deel uit van onze basisvoeding. Door zijn veelzijdigheid is de aardappel op ontelbare manieren te verwerken. Als lekkere frietjes , gekookt, gebakken, gegratineerd of verwerkt in een ovenschotel ... de mogelijkheden zijn onuitputtelijk.


Waarvoor kan je bij ons terecht ?

 • Gecertificeerde Pootaardappelen ( = Plantaardappelen)

  U kan bij ons terecht voor de aankoop van diverse soorten en variŽteiten, gecertificeerde pootaardappelen en dit in zakken van 50kg , Jumbo-zakken (1.000 kg of 1.250 kg) of los (vrac).

  Deze certificatie biedt u en ons een goede garantie op kwaliteit en gezondheid van de aardappel. Ook de raszuiverheid en sortering zijn hiermee verzekerd.

   

 • Aan- en verkoop van consumptieaardappelen

  Wij kopen en verkopen veldgewas , dit zowel op contract als volgens de vrije markt. De meest verhandelde variŽteit is Bintje , maar je kan ook voor andere rassen bij ons terecht.

  Bij aankomst in ons bedrijf wordt van elke partij aardappelen het onderwatergewicht gemeten om het drogestofgehalte te bepalen van de aardappelen, aan de hand van dit resultaat wordt er al een eerste selectie op de bestemming ervan gemaakt.

  We sorteren onze aardappelen op grootte en kwaliteit en beschikken tevens over eigen transport zodat deze tot bij de klant geleverd kunnen worden.

   

 • Verkoop ongeschilde Friet-aardappelen

  Wij selecteren voor u de perfecte frietaardappel op basis van enkele specifieke karakteristieken (o.a. het drogestofgehalte en de bakkwaliteit), en sorteren daarna de door u gevraagde maat uit de aardappel-partij.
  De aardappelen worden volgens uw wens thuis geleverd.

   

 • Stockeren van "Bintje"

  In het najaar, na het rooien van de aardappelen , worden deze gestockeerd in onze bewaarloods zodat we onze klanten het ganse jaar door een gezonde, lekkere aardappel kunnen garanderen.